zaterdag 21 maart 2020

Skivakantie 2020: Copper Mountain, CO




We hebben normaal alles graag goed en op tijd gepland. Dat vinden we aangenaam en rustgevend. Dit een afwijking die in onze genen zit. Papsy is daar even erg in. Soit, er zijn ergere dingen in het leven.

Dus we hadden vorig jaar in September al beslist om te gaan skien in Crystal Mountain, Washington in plaats van Colorado (waar we de laatste 7 keren waren).
- Voordeel Washington: goedkoper.
- Nadeel Washington: we gaan groooooote vrienden Nic, Stacy, Ella, Noah en Olive niet zien.

Washington dus. Zondag 8 maart gingen we vertrekken. En vrijdag 6 maart hebben we alles veranderd. Zie Corona Diaries. Die worden binnenkort gepost. Toch naar Colorado dan maar. En als we dan toch alles last minute gingen regelen, dan ook eens naar ergens anders. Naar Steamboat en Breckenridge waren we al geweest. Dus keuze tussen Vail, Copper Mountain en Keystone. Copper Mountain leek ons super. Nog een voordeel: daar kan de Nic skien met zijne skipas.

Vlucht en auto naar Copper Mountain was allemaal geen probleem. Logies ook helemaal in orde. Nic ging donderdag op bezoek komen om mee te gaan skien. Joepie !

Wat vonden we van Copper Mountain ?
- Het is een volledig kunstmatig resort, vlak naast I-70. Daar moet ge u efkes overzetten.
- Een groot skigebied met de meest logische structuur ooit gezien. Alle groene pistes in het Westen, alle blauwe pistes in het midden en alle zwarte pistes in het Oosten. Plus een paar leuke bowls met moeilijke zwarte pistes.
- Maandag, dinsdag, woensdag, mooi weer. Woensdagnacht, donderdag en vrijdag, extra sneeuw. Uitstekend dus.
- Lekker bier bij de apres-ski: 10 Barrell Company Pub Beer.
- Het was een hele leuke week skien met als hoogtepunt Nic op bezoek op donderdag.

Hier een video en een paar foto's.













En hier zijn Caitlin en wij afgekomen. 



En als we niet aan het skien waren, dan waren we in de gym.



Maar na vijf dagen skien was onze vakantie nog niet gedaan. Zaterdag hadden we nog een dag bij groooote vrienden Nic, Stacy, Ella, Noah en Olive.


En die hadden voor ons nog een heel programma.  Gaan hiken in Boulder.




Op cafe en restaurant in Louisville. Ons laatste cafe en restaurant voor een hele tijd, denken we. Corona en zo he. De herinnering zal altijd blijven dat we een superleuke laatste avond voor Corona hadden met Nic, Stacy, Ella en Noah.



Inclusief lunapark. Konden we nu een betere plaats vinden waar mensen constant met hun vuile handen aan apparaten komen .... waarschijnlijk niet .... Maar het was heel leuk.




Dus, conclusie van dit skiverlof.  Wat een slecht initieel idee om naar Washington te willen gaan. Corona of niet. Het is altijd leuker om naar Colorado te gaan. Tot volgend jaar Nic, Stacy, Ella, Noah en Olive !

Geen opmerkingen: