woensdag 25 maart 2020

Corona Diaries Week minus 1 (2 tot 8 maart)

Ok. Dit wordt verwarrend. Een blog in een blog.  Laten we dit dan maar de Corona Diaries noemen. Om de mensen niet te verwarren. De meeste mensen geraken gemakkelijk verward.

Trouwens, eigenlijk schrijven we deze Corona Diaries toch alleen maar voor ons eigen. Toch een redelijk historische periode, dus we willen dat wel allemaal goed onthouden voor later. Kunnen we het later allemaal aan onze kleinkinderen vertellen ... "Bompa, kunt ge nu eindelijk eens stoppen met die zever over dat Coronavirus ?".  

Dus mensen kunnen deze blogs gewoon overslaan als ze willen.

Nog even een voorwoord.

Eerste week van februari: plastieken handschoenen, mondmaskers, hand sanitizers, Glorox wipes, en Tylenol gekocht.  We dachten toen, beetje verloren geld, maar ge kunt nooit weten he.

Te beginnen met Corona Diaries Week minus 1 (2 tot 8 maart).

Maandag / dinsdag / woensdag
- Gewone school- en werkweek.
- Beetje druk want week voor Spring Break.
- Onze opinie over Coronavirus: mensen ! Niet overdrijven over dat ding. Af en toe eens een stevig viruske is goed voor elke dier- en menssoort. Darwin en zo. Ook goed voor de economie. Nog een pluspunt. Goeie reminder voor alle mensen omtrent basishygiene. We weten het. Contraire visie, dat zit in onze Vlaamse cultuur.
- Onze opinie over Louis DV. Nen bandiet. Nen dief. Nen oplichter.
- Met Siri en kindjes? Alles prima.

Donderdag
- Weer een gewone school- en werkdag. Ons leven is saai. Maar dat wisten we al.
- Nieuwsrapport 's middags op CNBC: Amazon en Microsoft (beide gevestigd in Seattle) sluiten headquarters. Iedereen van thuis werken. Seattle en Washington State zijn op dat moment zowat het enige getroffen gebied in de US.
- Onze opinie 's middags: mmm, als zo een grote bedrijven zoiets doen, dan is er iets aan de hand.
- En waar gingen wij de week daarop skien ? Juist ja: Crystal Mountain in Washington State. Vliegen op Seattle.
- Onze opinie 's avonds: mmm, die managers van Amazon en Microsoft zijn geen uilen, er is daar iets redelijk serieus aan de hand. We moeten dat Coronavirus wat serieuzer gaan nemen.
- Met Siri en kindjes? Alles prima.

Vrijdag
- Weer gewone school- en werkdag.
- 's Namiddags, op weg naar huis, in de auto, beslissing gemaakt. We gaan niet skien in Washington. We gaan naar Colorado. Dat Corona ding gaat een serieus probleem worden.
- Thuis: met de hulp van Siri alles in Washington geannuleerd. United vluchten veranderd. Nic gebeld: "we komen op bezoek !".  Logies gingen we zaterdag wel regelen.
- Bijzonder tevreden over onze gemaakte beslissing. Een rationele volwassen beslissing. Dat doen we niet vaak. We waren trots op ons eigen.
- 's Avonds. Major Family Meeting #1 met Siri en de kindjes. Om het allemaal eens goed te bespreken: Corona + Colorado ipv Washington.
- Op tijd gaan slapen. Moesten nog een marathonneke lopen zaterdagmorgen.
- Met Siri en kindjes? Alles prima.

Zaterdag
- Marathonneke gelopen. Uiterst niet tevreden. Voelde mij supergoed hele marathon. Dacht dat er een supertijd ging aankomen. Was uiteindelijk 2 seconden trager dan PR. Pffff. Kwaad !
- Wel heel leuk. Voor een groot stuk kunnen samen lopen met grooooote vriend Nico.


- Naar huis. Douche.
- Met Siri logies voor Colorado gevonden. Copper Mountain. Als we dan toch weer naar Colorado gingen gaan, dan eens naar ergens anders. Bijkomend voordeel van Copper Mountain: de Nic zijn skipas werkt daar.
- Rest van de dag: zo veel mogelijk bier gedronken. Hadden juist een marathon gelopen he.
- Opinie over Coronavirus: dat Corona ding gaat een groot probleem worden. Interessant artikel in WSJ. Het is allemaal de schuld van de Chinezen dat het zover is moeten komen. Niet wat wij zeggen he, maar de WSJ.
- Met Siri en kindjes? Alles prima.

Zondag
- Op skivakantie vertrokken. Vliegreis, auto, rit naar Copper Mountain, aankomst, logies, allemaal ok.
- Rest van de dag: buiten adem. Copper Mountain ligt op 3,700 meter. Dat zijn we niet gewoon.
- Opinie over Louis DV: niet veranderd. Bandiet ! Dief ! Oplichter !
- Slecht geslapen. Genen adem.
- Met Siri en kindjes? Alles prima.

Einde week minus 1.

Geen opmerkingen: