vrijdag 1 januari 2016

Kan je bier krijgen in Tent City ?

Kan je bier krijgen Tent City ? Dat is een belangrijke vraag, en we hebben het antwoord gevonden.

Het voetbalseizoen voor Caitlin en Jack zit in de winterstop. Niet helemaal duidelijk waarom als het hier een paar dagen geleden 28 graden was. Soit.

Het voetbal was echter niet helemaal gedaan. Er was begin December namelijk nog het grote Rush voetbaltoernooi. Rush is waar Jack en Caitlin allebei voetbal spelen.

We hadden op voorhand de regels van het toernooi nog even gelezen. We lazen dingen die we niet echt hadden verwacht op een voetbaltoernooi, maar ja, dit is Amerika.

1) Ploegen mochten zich verkleden (?!) en een originele naam kiezen.
2) Ouders mochten hun tenten (?!) de avond voordien plaatsen maar enkel binnen de grenzen van tent-city (?!).
3) Enkel parkeren op de toegelaten plaatsen.
4) Alcohol is niet toegelaten op het toernooi. Geen bier ??!!

Die zaterdagmorgen waren er helemaal niet klaar voor: we hadden geen tent bij, wel bier. Zowel de ploeg van Caitlin als van Jack hadden zich ingeschreven. Caitlin's ploegnaam voor het toernooi was "The Christmas Texas Tornadoes" ipv "The Texas Tornados" tijdens het normale seizoen.Geweldige vondst van de coach van Caitlin. Jack's ploegnaam voor het toernooi was "The Avengers" ipv van " The Ninja Turtles" tijdens het normal seizoen.  Die naam hadden Jack en zijne maat de Sawyer uitgevonden.

Sommige andere ploegen waren nog wel leuk: "Jingle Balls" bijvoorbeeld , "Silent Knights" en onze persoonlijke favoriet "Messi Christmas".

En daar waren we dan. Op de parking.
En dan tent-city.

De coach van Caitlin had een tent voor Caitlin's ploeg.  De papa van Sawyer had een tent voor Jack's ploeg.

Ik kan tent-city daar niet anders beschrijven dan een interessante Amerikaanse subcultuur waar een socioloog een hele kluif zou aan hebben. Onze observaties:

Uwen helen barbeque meesleuren naar het voetbalterrein van uw zoon of dochter is normaal gedrag.
Ge kunt niet te veel eten bijhebben voor zo een hele dag voetbal.
We wisten niet dat er zo een grote verpakkingen van Cheez-Its bestonden in de wereld (alhoewel waarschijnlijk alleen maar in Texas).
Kom nooit met een koelbox naar de voetbal, vijf is het minimum.
En hoe hebben Caitlin en Jack gespeeld ?

Caitlin's ploeg was even hard gefocust als altijd.
De Christmas Texas Tornadoes hebben dan ook al hun wedstrijden verloren met meer dan 5 goalen verschil. We hebben de uitslagen niet bijgehouden. Hier waren ze in actie.
Teamfoto van Caitlin op het einde van de dag. Met de geweldige coach van Caitlin op de achtergrond.
Den Jack en zijn maten waren er wel klaar voor. Zoals gewoonlijk.
Het probleem voor "The Avengers" was wel dat zij de enige ploeg "U5" (vijfjarigen) waren. Ze moesten dus al hun wedstrijden tegen U6 (zesjarigen) spelen. Een jaar verschil op die leeftijd is nogal veel. Kijk maar eens.
Ze hebben dus ook elke wedstrijd verloren: 2-1, 4-2 en 5-1. Eigenlijk nog heel goed van die mannetjes en we zijn zeker dat ze echt heel veel hebben bijgeleerd.

Hier waren ze in actie.
Teamfoto van Jack op het einde van de dag.
Maar zowel Caitlin als Jack hebben een superleuke dag gehad. Wij trouwens ook.  En we waren niet de enigen die wel bier bijhadden.  Er is nog hoop voor de Amerikaanse subcultuur in tent city. Kan je bier krijgen in Tent City ? Yes, if you know the right people ....

Geen opmerkingen: