zaterdag 17 oktober 2015

Jack is 5!


Op 14 oktober werd ons ventje vijf jaar. Een mijlpaal waar hij erg naar uit keek, want enkel de vijfjarigen mogen op school op de playstructures (klauterdingen op de speelplaats). Tot vorige week moest hij samen met de laatste 3 vierjarigen, lijdzaam toezien hoe al zijn klasgenootjes die wel al 5 waren, mochten klimmen en glijden. Dus 14 oktober was het extra feest! Hij kreeg taart (of in zijn geval: ijscreme), mama kwam voorlezen in de klas EN hij mocht op de glijbaan!

Het was een verjaardagsfeest in 2 stappen: vorig weekend organiseerden we een feestje met zijn vriendjes, en op woensdag was het en-famille te doen.

Vorig jaar had Jack enkel de jongens uit zijn klas uitgenodigd, want hij wou geen meisjes op zijn feest. Maar zijn slimme zus had hem erop attent gemaakt dat als er meer kindjes komen, hij dan ook meer geschenkjes zou krijgen. Dus dit jaar mocht ik ook de meisjes uitnodigen... maar ik moest hem wel eerst geruststellen dat de meisjes wel degelijk een jongensgeschenk zouden kiezen, en dus geen barbie of zo...

Qua thema was hij een beetje onbeslist... hij wou Minions uitnodigingen, het moest een Lego feest worden, en de taart moest van Jurrasic World (dinos) zijn. Jack vraagt, wij draaien...
De slingers en ballonnen werden bovengehaald...

Toen zijn vriendjes aankwamen, mochten ze koekjes versieren. Je zou denken dat dat meer een meisjesactiviteit is, maar deze jongens vonden dit fantastisch. De icing (gekleurde suikerpasta) maakten we zelf, en er werden bergen sprinkels in het rond gestrooid.

Nadat iedereen was aangekomen, kreeg iedereen een basis Lego bouwpakketje, waar alle onderdelen voor een auto inzaten.  Ik had op Amazon een hoop wielen en assen en ramen gekocht, en een mega doos legostenen (2000 stuks). Geen idee wat ik zou doen zonder Amazon...! De kinderen kregen de opdracht om een auto te bouwen die het daarna in een race tegen elkaar zouden opnemen. Met veel concentratie werden 12 autos in elkaar gepuzzeld.

En toen maakte iedereen zich klaar voor de race... Diegene wiens auto het verste geraakte, won. Als jarige mocht Jack als eerste starten, maar hij eindigde bij de laatste. 
Maar we hadden geen tijd om bij dat verlies stil te staan, want het was tijd voor voetbal, basketbal en tikkertje met papa ... (daar hebben we geen fotos van).

Het was 30 graden - niet slecht voor midden oktober - dus na al dat sjotten, was het tijd om de taart aan te snijden.  Een akelige dinotaart. De jongens vonden het geweldig!
Jack en zijn gekke maten (vlnr: Lewis, Jack, Sawyer, Westen & Cooper)
 En ja, de meisjes waren ook uitgenodigd, maar er was er maar 1tje komen opdagen: Kate. Catilin had dus meteen een bondgenootje in al dat kleine jongensgeweld.
 En na de taart? De obligatoire Pinata. Na 1 slag lag hij al bija in stukken, dus we moesten die een beetje extra versteviging geven, zodat de kinderen toch nog 10 minuten zouden bezig blijven.... Uiteindelijk heeft Jack de genadeslag mogen geven.

Jack vond het een super feestje, en daarvoor doen we het natuurlijk. Hij is ook enorm verwend geworden: zie hieronder de buit van zondag en woensdag...


Ons mannetje is nu 5. Gelukkige verjaardag aan het vrolijkste, slimste, mooiste en liefste ventje van de wereld!

Geen opmerkingen: