zondag 15 juni 2014

Mama & Laurette in Texas


Toen mijn mama vorig jaar op bezoek kwam (april 2013), stonden haar 2 weken hier vooral in het teken van…verf. Niks geen bbq's, rondritjes, zonnebaden… er werd voornamelijk gewerkt. En hard ook. We hadden toen net ons nieuw huis gekocht, en aangezien "builders beige" (de standaard kleur in ieder amerikaans interieur) niet echt mijn ding is, moest en zou ik alles in het wit en grijs verven. Ik heb mijn liefde voor verf van mama geerfd, en dus dacht ik - terecht - dat ze dit feestje niet zou willen missen. Dit fantastische schildersduo werkte op 2 weken 80% van de beverfbare oppervlakte af. Iets wat zonder mama nooit mogelijk was geweest.

Na 2 weken kon mama geen plinten meer zien...
Dit jaar, mei 2014, was mama's jaarlijks Houston bezoekje opnieuw aangebroken, en deze keer stond het helemaal in het teken van vakantie. Beter nog, ze bracht vriendin Laurette mee, en het was de bedoeling om vooral veel te zonnen, zwemmen, rusten, naar de golfmannetjes te kijken, met de kindjes te spelen, Texas te verkennen (ze gingen ook naar San Antonio, Fredericksburg, Austin, New Orleans en de katoenplantages)….en we moeten zeggen - ze zijn op elk front geslaagd. Het was een super ontspannende vakantie, ook voor mij, want het is altijd wel leuk om helpende-grandma-handen in huis te hebben.

Er zou deze keer niet gewerkt worden - maar mama en Laurette kennende was dat een onmogelijke opdracht - dus we waren aangenaam verrast om plots een nieuwe lading osso bucco in de diepvries te vinden, nieuw aangeplante bloemen en kruiden in de tuin (de oleander gaat volgende week bloeien denken we) en Caitlin vond het helemaal prachtig om met grandma te mogen…schilderen. Op de een of andere manier komt er altijd verf aan te pas bij ons.

Ziehier een aandenken van 3 super leuk gevulde weken met mama en Laurette. We tellen al af naar volgend jaar …
Baseball baby! 
De spelregels worden in detail uitgelegd (en goed onthouden)



Zwemmen met Caitlin 
Veel plezier met de waterkanonnen
Memorial Day werd gevierd in Blauw-Rood-Wit…, met een glaasje bubbels...
…en de obligatoire bbq




Samen pannekoeken bakken
Volgens Caitlin bestaat er niks lekkerder dan pannekoeken als middageten...

Een bezoekje aan Old Town Spring
Old Town Spring: een winkeltje waar ze alleen maar (Texas) hot sauce verkopen
En natuurlijk gingen we ook een dagje naar Galveston, alwaar het strand vol lag met zeewier. Blijkbaar is dat typisch voor de tijd van het jaar. Goed om te weten, dan ga ik nog wel eens terug als al het zeewier weg is. 
Bezoek aan een boorplatform (dat nu dienst doet als museum)
It's Island Time

Helemaal ontspannen en blij om eindelijk een "echte" margarita te hebben gevonden (blijkbaar is Cointreau het geheime (en vaak ontbrekende) ingredient)
Na 2 maanden vol vrolijk bezoek, is het is weer even wennen aan de stilte in huis. Boek maar al snel jullie tickets voor volgend jaar (tegen dan is de Osso Bucco ook weer op …). Love you, mama & Laurette!

Geen opmerkingen: