zondag 29 januari 2023

Caitlin K. Rowling

Caitlin blijft ons verbazen. Dat ze een talent heeft voor kunst wisten we al. Vooral dan schilderen. Verschillende van Caitlin's schilderijen hebben al prijzen gewonnen. We wisten ook dat Caitlin goed en graag schrijft. En daar is nu ook een prijs bijgekomen. 

De Gold Key in The Scholastic Art & Writing Awards. Eh voila. 

Wij hadden er ook nog nooit van gehoord, maar dan hebben we even onderzoek gedaan.  

The Scholastic Art & Writing Awards worden elk jaar uitgereikt door de Alliance for Young Artists & Writers. De awards zijn een competitie in Amerika om jonge kunstenaars en schrijvers te erkennen. Het zijn de belangrijkste awards voor jongeren in dit vakgebied. Ze worden uitgereikt sinds 1923, en bestaan dus dit jaar 100 jaar. De competitie begint elk jaar met de regionale awards. De winnaars van de Gold Keys in de regionale awards gaan naar de nationale competitie.  Uitslag van de nationale competitie in maart. Er worden per jaar voor schrijvers 50 Gold Keys gekozen uit 50,000 inzendingen. Dat is 0.1%. 

Vorige winnaars van een Gold Key in The Scholastic Art & Writing Awards : Andy Warhol, Stephen King,  Joyce Carol Oates, ... om er maar een paar te noemen. 

En Caitlin dus nu ook. Haar werk: "Head in the Clouds".  We hebben Head in the Clouds in een aparte blog gepost. 

Hier ook nog de begeleidende brief. 

Trouwens wat Caitlin's awards betreft, is ze niet aan haar proefstuk toe.

2017. Caitlin wint beste schilderij tweede studiejaar Conroe schooldistrict. 60 winnaars (5 winnaars per studiejaar) uit populatie van 61,000. Dat is 0.1%. 

"Ice Penguin" 

2019. Caitlin wint opnieuw beste schilderij, deze keer in vijfde studiejaar, Conroe schooldistrict. 60 winnaars (5 winnaars per studiejaar) uit populatie van 61,000. Dat is 0.1%. 

"Pastel Cats" 




Geen opmerkingen: