zondag 31 mei 2015

Flash Flooding and Torrential Downpours

We hebben er onze buik van vol, van regen en onweer. Het regent hier al een heel lang, ongewoon lang, maar vorig weekend en afgelopen week overtrof alles. Op het nieuws, op de radio, op facebook waren de belangrijkste kenwoorden: Flash Flooding en Torrential Downpours. Het klinkt allemaal overdreven en dramatisch, maar als je de hele nacht wordt wakker gehouden door donder en bliksem, en de volgende ochtend Houston Downtown helemaal blank staat, dan weet je dat het voor echt is. Zeker als het dan nog steeds aan het onweren is.  Het feit dat het zelfs op het VRT nieuws kwam, zegt toch iets.
In de bubbel, waar wij wonen, hebben we gelukkig geen materiele schade of andere last gehad van overstromingen, al hielden we toch onze adem in toen het zwembad tot minder dan 2cm van de rand vol was...en toen was het nog steeds aan het regenen. En het einde leek nog niet in zicht
Onze buren hadden minder geluk en hebben toch een hele nacht water geschept om te vermijden dat het binnen zou lopen. Bij ons zijn hoogstens een paar plantjes verzopen. Oef.

Deze fotos kwam ik tegen via de sociale media, en ze beschrijven exact wat meetste mensen hier dachten:




Maar kijk, na regen komt zonneschijn, en vandaag was er geen wolkje meer aan de lucht te bespeuren. Wat mij betreft mag de verzengende zomerhitte, met daaraan gekoppelde droogte, nu beginnen... We kregen vandaag een voorsmaakje van hoe het er hopelijk de rest van de zomer(vakantie) aan toe zal gaan. 



Geen opmerkingen: