zondag 8 februari 2015

Daddy Daughter Dinner Dance




En daar waren we dan. Op 7 februari 2015. Naar Caitlin's en onze eerste Daddy Daughter Dinner Dance. Een traditie in Amerika en zo ook in The Woodlands.  Georganizeerd door The Woodlands Township in de Marriott Waterway Hotel.  Dit was de 16e jaargang.

Caitlin wilde daar heel graag naar toe en wij konden natuurlijk niet weigeren. We waren ook wel een beetje benieuwd.  Het thema was "Sock Hop". Dat moesten we toch even opzoeken. "Sock Hop" was in de Fifties de naam voor een dansfeestje. Verkleden mocht maar was niet verplicht. Maar we wilden dat ook wel eens proberen. Als we dan toch gingen gaan, dan ineens te goed, dachten we nog. Google is op zo een moment wel handig.  Google zegt dat de normale verkleed-routine voor zo een Amerikaanse Sock Hop Daddy Daughter Dinner Dance, voor dochters een "Poodle Skirt" is,  en voor papa's een "Zwarte Leren Vest" a la John Travolta in Grease of The Fonz in Happy Days.

Allee dan.  Siri heeft een volledig rokje en t-shirt genaaid voor Caitlin. Siri is op zo een moment wel handig. En wij hebben ons op Amazon een zwart leren vest besteld. Voor 30 dollar. Daar konden we niet voor sukkelen. Een "volledige echte authentieke nep leren eerder plastieke" zwarte leren vest.  Amazon is op zo een moment wel handig.

We waren er klaar voor.

Aangekomen in het hotel. Jack en Siri gingen ondertussen iets anders doen.
En hier waren we al binnen.  In de Marriott Grand Ballroom. Met daarin een paar honderd papa's en evenveel dochters.

En hoe was het dan ? Awel:
- Caitlin had de time of her life. Ze vond het fantastisch.
- Wijzelf hadden ook de time of our life. We vonden het ook fantastisch.

Wat hebben we nog opgemerkt ?

- Zonder het vooraf te weten, waren er ook een paar vriendinnetjes van Caitlin haar klas: Emily, Lainey en Molly. Met respectievelijke papa's natuurlijk.
- Woodlands mama's kennen elkaar allemaal van de kindjes afleveren en ophalen van school. Woodlands papa's kennen elkaar niet. Die zijn hard aan het werk de hele week. Het was via de dochters dat we te weten kwamen wie wie was.  Soit, we kennen dus nu de papa's van Emily, Lainey en Molly.
- We hebben in ons leven nog nooit zoveel papa's zo onhandig (wijzelf inclusief) maar zo enthousiast (wijzelf inclusief) zien dansen op Taylor Swift en consoorten.
- Vanilla ijscreme met sprinkels is een hele goeie dansmotor.
- Dansen maar !

- En nu moet je dat filmpje nog eens bekijken, en in plaats van op Caitlin te letten, moet je letter op Molly, het Zuidamerikaans vriendinnetje van Caitlin met het zwarte haar; zouden Zuid-Amerikanen dan toch iets meer gevoel voor dansen hebben dan een Noord-Amerikaanse / Europese genen-combinatie ?
- Caitlin en haar vriendinnetjes vonden het allemaal geweldig.
- De papa's ook.

Om acht uur was het licht van Caitlin dan wel uit. En de verkiezing van beste verklede papa en dochter was maar om half negen. We zullen het nooit weten ...

Maakt niet uit. Het was een superleuke avond. O ja, nog vergeten te zeggen, drank beschikbaar op de avond was: water, limonade, platte ice tea en koffie. Dit is Amerika. Maar we vonden dat helemaal niet erg; integendeel. Zoals broer Eric het zou zeggen: "we zien het niet meer".

En Siri en Jack ondertussen ? Sushi gaan eten op Market Street.



Tenslotte nog twee gewoon mooie foto's. 


Geen opmerkingen: