zaterdag 17 januari 2015

De UA Speedform Gemini

Sommige mensen weten dat we af en toe wel eens graag een loopje doen. Dat is goed voor onze fysieke en mentale gezondheid. "Mens sana in corpore sano" zei de Romeinse poƫet Iuvenalis in den tijd. We zijn het helemaal eens met de brave man. Gewoonlijk lopen we met onze iPhone bij ons. Dan kunnen we tijdens het lopen naar "NPR" (de Radio 1 van Amerika) luisteren en kunnen we onze snelheid en afstand bijhouden met "Map-My-Run" een gratis app voor lopers. Dat gaat allemaal al jaren heel goed. Onlangs zagen we trouwens dat de "Map-My-Run" app ineens de "UnderArmour May-My-Run" heette. UnderArmour is dat merk van slechte sportkledij (onze persoonlijke mening). Soit, de app was nog altijd gratis, dus we gingen er verder geen aandacht aan besteden.

Waar we ook nooit aandacht aan besteden is alle rommel-email in onze inbox elke dag van merken, winkels, restaurants, luchtvaartmaatschappijen, hotels waar we ooit eens iets van gekocht hebben. Soms proberen we weleens op de "unsubscribe" knop te duwen. Om u zogezegd van hun mailing-lijst te schrappen, maar gewoonlijk motiveert dat die vervelende websites nog meer. Allemaal snel deleten is gewoonlijk het minste last. Zo weinig mogelijk last hebben ons leven is een goeie zaak.

Desalniettemin viel ons oog per ongeluk drie weken geleden toch op deze email. Het was nog vakantie, dus we hadden niet zo veel te doen ...


Een email van UnderArmour. De email zei: " Geachte, we hebben gemerkt via onze"Under Armour Map-My-Run App" dat u een van de key runners bent, dus we willen u graag gratis de nieuwe UnderArmour (UA) Speedform Gemini loopschoenen opsturen. Graag uw schoenmaat en adres opgeven en klaar. " 

Allemaal zever natuurlijk, door op zoiets te reageren vangen ze de mensen. Deleten dus. Maar toen zagen dat de mailing-lijst van de email een een echte mailing-lijst was van echte mensen. Gewoonlijk kan je bij die rommel-emails nooit geen mailing-lijst zien. En er was een een echt telefoonnummer en een echt email-adres van een echte persoon bij UnderArmour. We hebben het zelfs gecheckt. Misschien, heel misschien, was dit toch gene zever ?

Wat gingen we hier nu mee doen ? Aan Siri raad vragen dan maar. Het professionele advies van Siri ter zake was dat dit hele verhaal waarschijnlijk echt wel ok was.  Allee dan, dan toch maar schoenmaat en adres opgegeven. Ze vroegen geen credit card of zoiets anders hadden we het natuurlijk nooit gedaan.  We gingen hier nog spijt van krijgen, dachten we nog ...

Een week ging voorbij.  Twee weken gingen voorbij.  We waren het hele gedoe alweer vergeten.

En toen stond er vandaag dit voor de deur.


En in de doos zat dit.


De nieuwe UA Speedform Gemini. De lelijkste loopschoenen ooit ! Van een slecht sportmerk (onze persoonlijk mening) !  Maar wel gratis.

Dus toch geen zever of fraude precies dan.  Allee, we zullen morgen de schoenen eens proberen. Zolang we geen blessure oplopen, zullen we al blij zijn ...

Geen opmerkingen: