vrijdag 15 maart 2013

Papsy op bezoek!

Het was hier de afgelopen weken druk. Plezant druk, want Papsy was op bezoek. 10 dagen lang pure verwennerij voor de kindjes. En deze keer had Papsy gekozen om tijdens het rodeo seizoen op bezoek te komen, met als gevolg dat er op 60 van de 85 fotos die we tijdens zijn bezoek getrokken hebben, wel een beest staat (de Houston Rodeo loopt van eind februari tot mid maart en is een echt begrip in Houston). U bent gewaarschuwd.

We begonnen dag 1 met een bezoekje aan de Houston Livestock Show, een soort veemarkt/keuring, waar ranchers hun schoonste koeien/longhorns/varkens/geiten/paarden showen en verkopen. Je mag de dieren aaien en de ranchers geven met veel plezier uitleg over hun veestapel. De kinderen vonden het geweldig om het kalfje Jack van 3 maanden oud te bewonderen en luisterden geboeid naar wat de boer te vertellen had...



 De konijnen en kuikentjes vielen bijna nog meer in de smaak...
 En we mochten ook weer eens in de traktor gaan zitten
Dit jaar waren er ook pig races, waar 4 biggetjes om ter snelst een parcours moeten rennen en het winnende biggetje krijgt dan een prijs. Vooraleer u zich zorgen maakt, het was een plezante race, en de biggetjes werden super goed verzorgd, dus er was niks waar Gaia zich zorgen om hoeft te maken. Het publiek werd in 4 secties verdeeld, en elke sectie moest "zijn" biggetje aanmoedigen. Wij zaten in het kamp van biggetje #4 en Caitlin werd tot "cheerleader"van onze sectie verkozen. Ze moest bij de racebaan gaan staan en het beestje aanmoedigen. Ze deed dat echt super flink, zo helemaal alleen vooraan.
Toen "ons" biggetje ook won (joepie!), mocht Caitlin mee het podium op en kreeg ze zelf een biggetjessnuit als prijs. Valt het op dat ze super blij was?
Een paar dagen later namen we Papsy mee naar 7-acre woods, een weide in hillbillyland (=op den buiten) waar een slimme boer -zoals er hier wel meer zijn- een paar schommels, volksspelletjes, klimrekken en diertjes heeft op gezet. Succes gegarandeerd bij onze kinderen.
Nog maar eens naar de konijntjes kijken:
Geitjes aaien:
 Op de pony rijden (terwijl een fiere papsy deze mijlpaal heel geconcentreerd aan het filmen is)

En verder werd er tijdens Papsy's bezoek nog veel in de tuin gespeeld, naar de "echte" rodeo gegaan (met bullriding en zo, maar waar we geen fotos van hebben), boeken gelezen, puzzels gemaakt (in het bijzonder de prinsessenpuzzel van 75 stukjes waar Papsy elke dag geduldig mee heeft geholpen), gefietst, op restaurant geweest en bovenal quality time samen gespendeerd. We hebben weerom heel mooie herinneringen om te koesteren.



Geen opmerkingen: