vrijdag 1 juni 2012

Wishful Drinking oftewel Siri's verjaardag




Het was twee weken geleden Siri's verjaardag. Om dat vieren waren er bloemetjes, chocolade en cadeautjes in huis. En voor de gelegenheid hadden we ook diner en toneel gepland. Beide in het Hobby Center.  In het Theatre District in Houston. Inderdaad, we hebben dat al eerder gezegd, Houston heeft een heus theaterdistrict en het is echt meer dan een drive-in cinema met Burger King onder een viaduct.

Het Hobby Center is gebouwd in 2002. Het is genaamd naar William Pettus “Bill” Hobby, Jr.,  lokale business man uit Houston en achttien jaar lang Lieutenant Governor (de tweede in rang) van Texas geweest. Het Hobby Center is ontworpen door de architect  Robert A. M. Stern, Amerikaanse architect en decaan aan de Yale University School of Architecture. De Robert Stern is vooral bekend voor zijn architecturaal werk voor Mickey Mouse (Walt Disney).  Soit, het Hobby Center is een prachtig complex en geen spoor van Goofy.

In Het Hobby Center is ook het Artista Restaurant. Fantastisch restaurant. We hadden hoge verwachtingen en ze werden volledig ingelost.

Na het eten, tijd voor toneel. We gingen gaan kijken naar 'Wishful Drinking', een one-woman show van Carrie Fischer. Wie ? Carrie Fischer, vooral bekend geworden als:



Inderdaad, Prinses Leia uit Star Wars.  Een rol die ze,  naar eigen zeggen, liever nooit had gedaan en ook niet graag aan herinnerd wordt.

Carrie Fischer, dochter van Eddie Fischer en Debbie Reynolds (de Brad Pitt en Angelina Jolie van de fifties) vertelt in de show haar levensverhaal op een zelf-relativerende en grappige manier.

We wisten dat ook niet maar Carrie heeft al een en ander meegemaakt in haar leven. Verloofd met den Dan Akroyd. Den Dan laten staan voor de Paul Simon. Getrouwd met de Paul Simon.  Gescheiden van de Paul. Terug samen met de Paul. De Paul laten staan voor ene Bryan Lourd. Een of andere talent agent.  Getrouwd met Bryan Lourd.  Den Bryan bleek dan gay te zijn. Bryan laten staan voor James Blunt. James Blunt laten staan voor ene Greg Stevens. Een of andere lobbyist. Dienen is dan overleden in haar bed. Voeg daarbij nog paar verslavingen en wat psychologische problemen, en het is al een beetje een verrassing dat die Carrie Fischer het allemaal nog zo goed weet eigenlijk …  Anyway, goed gelachen hoor,  met Prinses Leia.

En de verjaardag van Siri ?  Siri was heel blij met de bloemetjes, chocolade, cadeautjes, diner en toneel. Van harte schatteke.

3 opmerkingen:

Petra zei

Gefeliciteerd, Siri! En bedankt voor de masseur aanbeveling, hij is erg goed.

MSCJ zei

Thanks Petra! Heel erg blij dat het klikt met Roger. Doe hem zeker de groetjes van mij (al betwijfel ik dat hij nog weet wie ik ben ;o)

JourneyToSeoul zei

Wie schrijft de blog nu eigenlijk? Marc of Siri?